Tendinte ale industriei de ecommerce romanesti pentru 2022

Tendințe ale industriei de ecommerce romanesti pentru 2022

În prezent, piața de comerț electronic din România se află în prima etapă a maturității, retailerii online sunt preocupați, în primul rând, cu creșterea veniturilor. În 2022 piața va evolua pentru a ajunge la a doua etapă, care va fi marcată de o creștere semnificativă a costurilor de achiziție.

Astfel, pentru a rămâne competitive, magazinele online trebuie să se concentreze pe:

  • Checkout și plăți – pe fondul acțiunilor liderilor industriei, piața se va îmbunătăți semnificativ la capitolul user experience. Iar tehnologii care permit un checkout rapid și transparent și plata cu un singur click vor fi implementate de tot mai multe magazine online;
  • Cross border – piața din România este mai dezvoltată decât alte piețe din regiune, precum cele din Bulgaria, Cehia, Macedonia, Turcia etc. Acum este momentul potrivit pentru explorarea acestor piețe, iar magazinele online pot găsi furnizorul potrivit pentru a exporta produse în aceste țări;
  • Instrumente de marketing – pentru a rămâne competitivi în a doua etapă, unde costul de achiziție va fi mai mare, magazinele trebuie să investească în instrumente de marketing. Platforma eCommerce, tool-uri de recomandare de produse pe baza istoricului de navigare, filtre de căutare etc., nu vor fi considerate ca fiind costuri, ci investiții.
  • Marketplace – dezvoltarea propriului marketplace nu este numai apanajul magazinelor mari. Potrivit estimărilor la nivel mondial, marketplace-ul într-un magazin online poate genera până la 82% din marja brută. Aceasta este o strategie adoptată în întreaga lume pentru creșterea profiturilor;
  • Infrastructură – evenimentele mari de shopping, precum Black Friday, aduc și probleme retailerilor online, care au ca efect chiar și suspendarea temporară a activității magazinelor. Aceste probleme țin de infrastructură, hosting, servere etc. Iar îmbunătățirea calității infrastructurii înseamnă un magazin online mai rapid și mai fiabil și, în cele din urmă, o experiență mai bună de utilizare pentru clientul final.

Crearemagazin.ro este cea mai rapidă și completă platformă pentru a-ți crea un magazin online: un serviciu care îți oferă nu numai un website pentru afacerea ta, dar și suport tehnic, promovare online și marketing online.

Va oferim cele mai populare solutii ecommerce. Realizam magazine online si le facem accesibile, permitand oricarui comerciant sa isi dezvolte un business online stabil, performant si actual.


Distribuie acest articol prietenilor tai de pe Facebook, WhatsApp si celelalte retelele de socializare, nu uita sa trimiti recenzia ta referitoare la acest subiect. Daca ai o afacere si doresti promovare, contacteaza-ne !