Arhive

Categorii

Avem profit dar nu avem bani in firma sau cash

Avem profit dar nu avem bani in firma sau cash flow versus profit .

Avem profit dar nu avem bani in firma sau cash flow versus profit .Anunt Bucuresti – site de anunturi, oferte, vanzari, inchirieri, locuri de munca Bucuresti
Doi indicatori foarte importanti, banul e ban si profitul e profit.

Cash-flow-ul se refera la banii firmei fie ca sunt in registru de casa fie ca sunt in banci.
Si se refera la fluxul lor, incasari din toate sursele ( clienti, creditari asociati, avansuri decont restituite de salariati samd) si plati catre toate sursele ( salarii, actionari, furnizori, taxe si impozite samd )

Profitul firmei se refera la diferenta pozitiva dintre venituri-cheltuileli.

Sunt neconcordante intre cash-flow si profit pentru ca putem intalni in practica :
1. iesiri de numerar ce nu sunt cheltuieli ( plata furnizori in avans, plata avans decont salariati sau actionari, plata rata credit doar dobanda fiind cheltuiala, plata dividende)
2. cheltuieli ce nu sunt iesiri de numerar ( cheltuieli cu amortizarea mijloacelor fixe, cheltuieli cu diferente curs valutar, reevaluari de solduri in valuta )
3.incasari de numerar ce nu reprezinta venituri ( facturi de avans clienti, incasari restituiri sume salariati, actionari etc)
4.venituri ce nu reprezinta incasari de numerar ( facturi clienti neincasate, diferente din reevaluarea soldurilor in valuta, venituri din provizioane reluate )

Asa ca fii informat.

Daca ai nevoie sa fii sustinut in procesul antreprenorial pe latura financiar-contabila solicita o consultanta pe mail: radugianina@yahoo.com
Aboneaza-te la canalul meu de youtube si daca ai intrebari pune-le in comentarii .

Te astept si pe :Asfaltari Drumuri – firma presteaza servicii de asfaltari drumuri in Bucuresti, Ilfov si toata Romania. Garantie 10 ani pentru toate serviciile de asfaltari drumuri. Telefon/WhatsApp 0736 141 045